Home Presentations 22 sept 2009: Themabijeenkomst 'BiSL en de mens'
22 sept 2009: Themabijeenkomst 'BiSL en de mens'
There are no translations available.

Met ruim 50 deelnemers was deze interactieve themasessie over de zachte kanten van procesverbetering volgeboekt.

Hoe 'Dromen, Durven en Doen' invloed hebben op het succes van bijvoorbeeld een BiSL implementatie werd uit de doeken gedaan door Pieter Jan Visser (i-to-i), Coen Gronert (KZA) en Jeroen Simons (i-to-i). Na de inleidende presentatie werden de deelnemers uitgedaagd om posities in te nemen rond stellingen en ten slotte om de eigen dromen expliciet te maken. Gastheer Sjoerd Nauta (Ordina) maakte één van zijn dromen waar: het realiseren van deze themasessie!

Download hier de presentaties:
Presentaties BiSL en de mens

Eén van de deelnemers, Taco Voorman, trainer en consultant bij Twice Interaction, stuurde spontaan een verslag op. Lees hier zijn ervaringen.

"BiSL en de mens was de naam van de themasessie van 22 september 2009 op het Ordina complex. Het uitgangspunt van deze themasessie was de verandering van de organisatie op een zeer persoonlijk vlak. Sprekers van de organisaties KZA en i-to-i namen de geïnteresseerden mee door een tunnel van keuzes en schijnbare oplossingen.
'Het standpunt' werd omgevouwen naar 'Het zichtpunt' en 'Het dromen' werd gestimuleerd. Ben Tiggelaars enthousiaste optreden over Dromen, Durven en Doen werd aangehaald. Alle BiSL-ers in de zaal moesten dromen en deze dromen overleggen met de andere vakidioten. Deze inhoudelijke discussies werkten bij mij zeer verlichtend en gaven mij een helder beeld van de te nemen acties om een stap verder te komen. Vergelijkend met een BiSL implementatie, kwam het bij me over dat niets onmogelijk is en dat de eerste stap zwaar is. Dat in het veranderen, vallen gevolgd wordt door opstaan. Dat processen belangrijk zijn, dat standpunten om te buigen zijn, maar dat de mate van veranderingsdrift alles bepalend is. Graag wil ik de organisatoren en sprekers bedanken voor de ongedwongen en professionele sfeer. Ik kijk uit naar een volgende BiSL themasessie."_
 

Calendar

27-01-2015 Themasessie 'Het grootste risico is de gemiste kans!'

Newsmail

You don't receive our Newsmail yet? Then first registrer please.


Already registered? Click the checkbox in  your profile to subscribe.

Twitter

ASL BiSL Blogs

it-executive computable

Poll

Social Media will change application management processes