Management processes

Omdat de uitvoering van de beheerprocessen en de onderhouds- en vernieuwingsprocessen veelal binnen één en dezelfde organisatie, vaak zelfs binnen één en hetzelfde team, gebeurt, is het nodig om deze processen integraal aan te sturen. Binnen applicatiebeheer wordt gestuurd op tijd, geld, externe kwaliteit (service levels) en interne kwaliteit, waarbij vooruit gekeken wordt (voorspellen, plannen), naar het nu gekeken wordt (controleren en bijsturen) en teruggekeken wordt (evalueren).

Categories

Planning and Control

Planning and Control ( 10 Files )

Managen van tijd en menscapaciteit met betrekking tot alle activiteiten rondom beheer, onderhoud en vernieuwing van applicaties. Dit betreft de gelijktijdige aansturing van de projectmatige activiteiten rond de applicatie (onderhoud, vernieuwing) en de continue activiteiten rond de services.
Quality Management

Quality Management ( 19 Files )

Het beheersen van de kwaliteit van het (beheer en onderhoud) proces, de producten, de dienstvelening en de organisatie. Het structureel werken aan verbeteringen (uit ITIL proces problem management) maak deel uit van quality management.
Service Level Management

Service Level Management ( 20 Files )

De activiteiten die de gewenste diensten specificeren en het gewenste service level vaststellen en bewaken. Service level management beoogt derhalve het dienstverleningsniveau inzichtelijk te maken, te beheersen en te verantwoorden.
Cost Management

Cost Management ( 6 Files )

Het beheersen en doorbelasten van de kosten van de ICT-dienstverlening. Cost management levert bedrijfseconomische gegevens op, zodat een optimale afweging tussen prijs en prestatie kan plaatsvinden.

There are no documents in this category

Calendar

No current events.

Newsmail

You don't receive our Newsmail yet? Then first registrer please.


Already registered? Click the checkbox in  your profile to subscribe.

Twitter

ASL BiSL Blogs

it-executive computable

Poll

Social Media will change application management processes