Home BiSL® Best Practices ASL Best Practices

ASL Best Practices

Categories

Management processes

Management processes ( 55 Files )

Omdat de uitvoering van de beheerprocessen en de onderhouds- en vernieuwingsprocessen veelal binnen één en dezelfde organisatie, vaak zelfs binnen één en hetzelfde team, gebeurt, is het nodig om deze processen integraal aan te sturen. Binnen applicatiebeheer wordt gestuurd op tijd, geld, externe kwaliteit (service levels) en interne kwaliteit, waarbij vooruit gekeken wordt (voorspellen, plannen), naar het nu gekeken wordt (controleren en bijsturen) en teruggekeken wordt (evalueren).
Organization Cycle Management

Organization Cycle Management ( 8 Files )

OCM is de cluster van processen die zich richt op de ontwikkeling van een toekomstvisie van de ICT-serviceorganisatie en de vertaling van die visie naar beleid voor innovatie van de dienstverlening van de ICT-serviceorganisatie.
Application Cycle Management

Application Cycle Management ( 8 Files )

ACM is de cluster van processen, die zorgt voor de vormgeving van een lange termijnstrategie voor de verschillende applicaties en het geheel van de informatievoorziening van een gebruikers- / klantorganisatie, in relatie tot het lange termijnbeleid van deze organisatie. In deze cluster van processen staat de gebruikersorganisatie centraal.
Maintenance

Maintenance ( 24 Files )

De processen die nodig zijn om de het gebruik van de applicatie op een zo optimaal mogelijke wijze uit te voeren, met een minimum aan middelen en verstoring in de operatie.
Enhancement & Renovation

Enhancement & Renovation ( 57 Files )

De processen die nodig zijn om de applicaties aan te passen aan nieuwe wensen en eisen als gevolg van veranderingen in de organisatie en haar omgeving.
Connecting Processes

Connecting Processes ( 18 Files )

Deze processen, change management en software control & distribution, verzorgen de synchronisatie en onderlinge afstemming van de operationele clusters. Voor een professioneel applicatiebeheer zijn deze processen essentieel.
Overig

Overig ( 4 Files )

Best practices die niet aan één specifiek proces te koppelen zijn

There are no documents in this category

Calendar

No current events.

Newsmail

You don't receive our Newsmail yet? Then first registrer please.


Already registered? Click the checkbox in  your profile to subscribe.

Twitter

ASL BiSL Blogs

it-executive computable

Poll

A good application of ASL and BiSL stimulate the New Work!

Yes, I agree - 49%
No, I don't think so - 29.4%
Don't know - 21.6%

Total votes: 514
The voting for this poll has ended on: 30 Jun 2014 - 10:46